en nu verder - Reisverslag uit Schagen, Nederland van Cees en Kriss Wijnands - WaarBenJij.nu en nu verder - Reisverslag uit Schagen, Nederland van Cees en Kriss Wijnands - WaarBenJij.nu

en nu verder

Door: Cees en Kriss

Blijf op de hoogte en volg Cees en Kriss

03 Februari 2007 | Nederland, Schagen

Beste mensen,
We zijn nu 2 weken terug en langzaam maar zeker beginnen we weer wat te wennen. Wat daar deels bij helpt is de ruimte die we krijgen (en nemen) om onze belevenissen te vertellen en te delen met anderen. Daar bij zijn we druk doende met zaken rond DarulSukun en UmeedGah.

Van verschillende kanten krijgen wij de vraag hoe het met name met UmeedGah nu verder gaat, wat er nodig is en hoe mensen eventueel een bijdrage kunnen leveren. Het leek ons handig dit (voorlopig) maar op deze site te melden.

Allereerst zijn we druk doende in Nederland de stichting UmeedGah op te richten. Door dit te formaliseren kunnen we een bankrekening openen waardoor giften en sponsoring van het dagverblijf op een goede manier kan gaan verlopen. Zo gauw wij de rekening hebben geopend zullen we jullie daarvan laten weten :-)
Het bestuur zal worden gevormd door ons samen, met daarbij nog twee zeer betrokken mensen die zich in willen zetten voor de voortgang van dit project.
In Pakistan is mr. Morris samen met ms. Selma druk doende de bankzaken en de formalisering van het daycentre te regelen.

Mensen vragen ons ook wat er nodig is aan middelen/geld. Voorlopig gaan wij er vanuit dat elke financiële bijdrage welkom is. Om maar wat voorbeelden te geven, Arjan is voornemens iedere maand 2 euro van zijn zakgeld te storten (in een jaar betaald hij daarmee mooi een maandsalaris van een teacher), Marije gaat met koninginnendag op de markt haar overbodige spullen verkopen en schenkt de opbrengst (vorig jaar 100 euro )aan UmeedGah en Jeroen schenkt een groot deel van zijn lego voor de kinderen van UmeedGah. Hoewel wij er voor willen waken dat er teveel geld binnenkomt, denken we dat we voorlopig genoeg kunnen gebruiken. Daarnaast is het altijd mogelijk de activiteiten in Karachi uit te breiden. Daarbij staat kleinschaligheid wel voorop.

Wat betreft DarulSukun hebben wij verslag uitgebracht over onze werkzaamheden daar en aanbevelingen gedaan voor de korte en middellange termijn voor eventuele verbeteringen en aanpassingen. Dit heeft enthousiaste reacties en herkenning opgeleverd, met als uiteindelijk resultaat dat Cees gevraagd is om zitting te nemen in het bestuur van de Lemmens Stichting (deze stichting beheert de financiën en ondersteunt het inhoudelijk proces in DarulSukun) Hoefde daar niet lang over na te denken…………

Verder hebben we een interview gehad voor de Ergo (het personeelsblad van esdege-reigersdaal) en vallen we allerlei mensen lastig met onze verhalen en ervaringen. Gezien onze betrokkenheid bij de verdere ontwikkelingen van UmeedGah en DarulSukun zal dat nog wel een tijdje doorgaan. Voor ons maakt het daardoor mogelijk de dingen weer in redelijk perspectief te zien, maar ook biedt het de gelegenheid de boel eens lekker te relativeren.

Later meer…….

• 30 Maart 2007 - 18:38

Miriam Hurkmans:

Ik weet niet of Cees me nog herinnert maar ik heb samen met Josien scholten en Linda Jonkers 15 jaar geleden (samen met Cees) in Dar-ul-sukun gezeten. Inmiddels heb ik (net als hem) een kind geadopteerd uit die omgeving (nepal) graag zou ik weer eens bijpraten, ben erg benieuwd naar dar-ul-sukun. Ik heb nog steeds contact met Linda en Josien en willen ook graag nog eens terug. Wanneer Cees het ziet zitten mag je contact met me opnemen Miriam Hurkmans tel: 074-6569973 of e-mail: eijnden1@wish.net. groetjes Miriam