PoehPoeh - Reisverslag uit Karachi, Pakistan van Cees en Kriss Wijnands - WaarBenJij.nu PoehPoeh - Reisverslag uit Karachi, Pakistan van Cees en Kriss Wijnands - WaarBenJij.nu

PoehPoeh

Door: Cees en Kriss

Blijf op de hoogte en volg Cees en Kriss

05 Mei 2008 | Pakistan, Karachi

Hallo allemaal,

Maandagochtend half tien, 32 graden en al weer een tijdje wakker. De Mullah was er vanmorgen om 5 uur al bij, ze hadden de versterker extra hard gezet. En dan niet een Mullah, maar een stuk of 8 door elkaar. Maakt altijd weer een imponerende indruk. Niet dat die mannen live hun gebed doen, het blijken allemaal bandjes (of cd’s) te zijn die ze afspelen.
Met de hitte, regelmatig huilende kinderen en vanaf 6 uur een ietwat overspannen worker die kinderen op tijd uit bed wil krijgen om naar school te gaan (en dit met luide cq krijsende stem doet) en het zal duidelijk zijn dat onze toch al niet geweldige nachtrust dan volledig beeindigd is. Het mag de pret niet drukken.
Zaterdag mochten we de deur niet uit, ongeveer 200.000 vooral mannen hielden een protesttocht tegen ondermeer Holland en Denemarken. Hier vonden ze het een slecht idée wanneer Cees in zijn oranje shirt met Holland er op ging uitleggen dat die Wilders niet helemaal spoort. Okay, dan houden we ons wel aan de regels. Intressante foto de volgende dag in de krant, maar goed dat we niet naar buiten waren gegaan.

Zondag keurig naar de mis in de nieuwe kapel van DarulSukun geweest. Altijd weer interessant. Na 5 minuten viel de stroom uit (en dus ook de ventilatoren), binnen 5 minuten loopt de temperatuur dan op naar zo’n 40 graden. Ondertussen gaat de verbouwing van het oude DUS gewoon door, dus een enorme herrie van hamers, een dieselmotor die de specie naar boven transporteert, geschreeuw enz. De dienstdoende priester gaat onverstoord verder en ook de bewoners en personeelsleden lijken er niets van te hebben. Op een gegeven moment is het volgens katholiek gebruik een moment waarop je je naaste buurman “vrede zij met U” (Peace will be with you) wenst. Kriss had het door de herrie waarschijnlijk niet helemaal goed verstaan en begon al handenschuddend tegen iedereen “please to meet you” te zeggen. Zelfs tegen mij, terwijl we elkaar toch al heel wat jaartjes kennen. Afijn, toen duidelijk werd dat dit niet de bedoeling was, behoorlijk de slappe lach gekregen, maar ons verder keurig gedragen.

We hebben net de vezelnevel van DAC III geinstalleerd in de snoezel. Geweldig effect en natuurlijk knap dat we hem heel hebben weten over te brengen. Zal straks even een foto maken en bij dit bericht plaatsen. DAC III nog bedankt namens veel kinderen in DarulSukun

De hitte is behoorlijk, de luchtvochtigheid maakt het doodvermoeiend. Gezien zelfs de Pakistani er last van schijnen te hebben is het geen wonder dat we (met ons slechte slaappatroon) af en toe bekaf zijn. Veel water en cola drinken, it keeps us up.

Voor jullie vandaag bevrijdingsdag, geniet er van. Morgen mogen jullie weer aan het werk, wij zijn dan naar Umeedgah. Zo gauw er nieuws is melden we ons weer.

Please to meet you

Cees en Kriss

• 05 Mei 2008 - 06:37

Imma:

Hallo Cees en Kriss,

Ik vond jullie emigratie naar België wel verstandig; houd het daar maar bij tot je geland bent op Schiphol.
    Mooi die foto van de verlichting in de snoezelkamer. Zal het doorgeven aan DAC 3.

Sterkte met de hitte,
    Groeten, Imma

• 06 Mei 2008 - 09:53

Ursula:

Hoi Kees en Kriss
    Veel aan jullie gedacht de afgelopen dagen. Jammmer dat het meegaan deze x niet gelukt is, maar aan de andere kant... 40 graden is mij veeeel te warm. pppfff !!
    Goed te lezen dat het goed gaat met jullie ondanks de beperkingen. Al veel werk verzet zeker.
    tot gauw
    groetjes

• 07 Mei 2008 - 05:18

Bianca Eversen:

He lieve schatten, wat een heftige verhalen ik schik daar best van hoor!!! Kunnen jullie daar nog wel blijven en kijken jullie wel uit. Ondanks dit alles doen jullie natuurlijk een hoop mooie dingen voor de mensen daar, maar het blijft een beetje eng als ik het lees. Het is hier in Nederland mooi weer en dat blijft nog ff zo, hmmm lekker warm eindelijk!!! Verder hier geen gekke dingen. Knuf van mij tot gauw. XXX