Moeder wat is het heet
Door: Cees en Kriss
Blijf op de hoogte en volg Cees en Kriss
07 Mei 2008 | Pakistan, Karachi
In ieder geval geen zorgen, het is hier net zo veilig als in Almere Centrum op een zondagmiddag wanneer de winkels gesloten zijn. (met excuses voor Almere) We nemen geen enkel risico, dus we gaan alleen maar met anderen op stap, meestal overdag en we gaan zelfs niet shoppen. Dus ga er maar vanuit dat we safe terug komen.
We hebben een aantal drukke dagen achter de rug, waardoor de tijd vliegt. Gisteren uitgebreid op bezoek bij UmeedGah, een meeting met Salma en Morris het overhandigen van de cheques van het CBW en DAC II, het geven van de laptop aan Salma, ijsjes, snoep en drinken en chips gebruiken en heel veel lol met de kinderen. Ondertussen wordt de waterleiding gerepareerd, blijkt er al de hele dag geen stroom te zijn (met een hoge luchtvochtigheid is een eigen sauna in het dagcentrum zo gecreeerd) en evengoed blijft iedereen vrolijk lachen.
De start van het tweede dagcentrum besproken, het zal aan de rand van de wijk Dastgir komen, dichtbij een GOTT (spreek uit Ghoot, met een halve K)waar de allerarmste christenen, hindus en moslims wonen.
Vandaag father Louis ontmoet, die nog eens bevestigde dat het belangrijk was de op te zetten projecten klein en overzichtelijk te houden, zodat de kans op het werkelijk bereiken van de kinderen met een handicap het grootst is. Father Louis is inmiddels 74, maar onderneemt nog steeds allerlei activiteiten als was hij 18, vooral gericht op de allerarmsten van Pakistan. Inspirerende man en een groot voorbeeld.
Tussendoor hebben we op verschillende plaatsen terwijl we op bezoek waren (ondermeer bij Morris) ons tegoed gedaan aan pakistaans eten. Niet te spicy, onze tong en smaakpapillen kunnen het goed verdragen, maar onze darmen lijken er nog erg aan te moeten wennen (waarbij we jullie de details zullen besparen)
En verder kunnen we nog wel uren doorgaan met onze bevindingen, onze twijfels (waar moet je beginnen) onze hoop, onze waardering voor het doorzettingsvermogen van zo velen ondanks alle moeilijke omstandigheden, maar daarmee gaan we jullie wel vervelen wanneer we weer in Nederland zijn.:-)
En mochten we denken dat het leven in Nederland duur is geworden (wat natuurlijk zo is)
hier in Pakistan is de prijs van meel en rijst in 3 maanden verdubbeld, is de roepie in de tijd van een jaar 25 % minder waard geworden, is ook hier de benzine niet te betalen enz enz. Neem daarbij het tekort aan water, soms twee tot drie dagen geen stroom en het zal duidelijk zijn dat het niet meevalt om in een land als dit de moed er in te houden.
Geniet van het zomerse weer in Holland, heel veel liefs van ons en tot gauw
Cees en Kriss
08 Mei 2008 - 13:14
Esther Beers:
Hallo cees en kriss, wat een leuke stukjes.Het is leuk jullie zo te volgen.
Groeten Esther. -
09 Mei 2008 - 07:25
Henk:
Ha die Cees en Kriss,
Heerenveen - Nac 2-0
Bijna een UEFA Cup ticket!!!
Fryslan Boppe
Veel groet,