The day after
Door: Cees
Blijf op de hoogte en volg Cees en Kriss
03 Mei 2011 | Pakistan, Karachi
Een dag na het nieuws van de dood van Osama, even tijd om een update te geven. Het is relatief rustig gebleven. We hebben contact gehad met de ambassade en indien nodig zullen zij ons informeren als er aanleidng mocht zijn. Vooralsnog lijkt dat op dit moment mee te vallen. Hoewel de scholen en banken zijn gesloten en veel shops blijven dicht. Maar we waren toch al niet van plan om boodschappen te gaan doen (sorry geen souveniertjes dit jaar)Vanochtend waren er stakingen waardoor er te weinig personeel aanwezig was. Kriss, Yvonne en Rosita hebben geholpen met het wassen en aankleden van de kinderen
Gisteren hebben Kriss en Yvonne het " ODC-achtige klasje geintroduceerd en dit is met veel enthousiasme ontvangen. Een van de mensen van de KLM, Rosita, spreekt Hindi en met haar hulp hebben Kriss en Yvonne de teachers kunnen vertellen over de wijze waarop je ook met kinderen met een lager ontwikkelingsniveau activiteiten kunt doen. Mooi om te zien. De fysiotherapeuten waren enthousiast over de bedbox en de diverse materialen die in de container zaten.
Tussendoor hebben we de verjaardag van zuster Ruthy gevierd, zij is 65 geworden, maar wil nog niet met pensioen. Uiteraard haar in het Nederlands toegezongen.
Robin en Rene hebben met een aantal mannen het dak geschrobd, het effect was dat we ook beneden in de regen zaten :-)
En verder is het mooi om jullie reacties te lezen en te weten dat er in Nederland meegeleefd wordt.
Wij genieten met volle teugen van al het plezier en de lol in DarulSukun. Mooi om te zien dat oudere bewoners de zorg (nog steeds) op zich nemen voor de jongere kinderen.
De spullen voor UmeedGah zijn gisteren opgehaald door een vrachtwagentje en veilig aangekomen, vanwege de situatie kon ik zelf niet mee, maar we hopen dat we morgen of overmorgen nog in de gelegenheid zullen zijn om ook daar de spullen uit te gaan pakken en te installeren.
En anders maar weer over een 1/2 jaarje terug :-)
Tot later
Khudafis
03 Mei 2011 - 06:04
René:
Ha die Cees, Kriss en Yvonne,
in gedachten ben ik bij jullie hoor, ik loop zo weer door DarulSukun. Zeker met de foto's komen de herinneringen weer naar boven. Geef sr. Ruthy van mij ook nog de hartelijke felicitaties.
We volgen hier de berichten over Osama natuurlijk op de voet, maar zien dan ook nog geen fractie over wat er werkelijk bij jullie gebeurt. Ik hoop dat de haat tegen de Pakistaanse regering niet te hoog wordt en dat jullie weer veilig terug komen.
groetjes, René -
03 Mei 2011 - 06:05
Jos Blommers:
Ben onder de indruk van jullie werk en prestatie! -
03 Mei 2011 - 07:01
Sharon:
Blij te horen, dat na het nieuws, het tot nu toe rustig is gebleven. En jullie, jullie gaan maar door. Respect! En wat zullen ze blij met jullie zijn. Take care en kom veilig thuis.
Liefs, Sharon -
03 Mei 2011 - 09:23
Stephan:
Hoi Cees en natuurlijk de anderen daar, fijn om te lezen dat het jullie goed gaat en de spullen allemaal aangekomen zijn.
Maar ehhh over een half jaartje weer heen.... heb je genoeg dagen dan?
:-) -
04 Mei 2011 - 21:31
Peter:
Ik ben onder de indruk van de verhalen en gerustgesteld, dat jullie je werk kunnen doen zonder al teveel 'onrust'. Wat een goede bestemming voor alle materialen en kennis! Ik kijk ook uit naar de vrijdagmiddag op Schiphol!
Liefs Peter.